24 Ocak 2008

Bu arada...

Şimdi OpenOffice ile bir post deneyelim bakalım. Post denerken de OpenOffice ile ilgili birkaç kelime söylemekte fayda var tabii. Daha önce kullanmamış arkadaşlar için şunları söyleyebilirim:

1 - Mikrozort ürünleri, yazılımları ve Mikrozort tarafından desteklenen şeyleri kullanmamak sanıldığı gibi aşağılık, yavaş, bilgisayara virüs sokan(!) hareketler değil.

2 – OpenOffice tamamen ücretsiz, dağıtımı ve kullanılması serbest olan bir program

3 – Evet, OpenOffice MS Windows yüklü makinelerde yavaş çalışıyor, ancak elinizdeki kopya MS Office sürümü ile yakalandığınızda başınıza gelecekleri biliyor musunuz?

4 – Açık kaynak kodlu (en azından Freeware) program kullanmak her gün sağda solda arkasından atıp tuttuğunuz birçok yapının güçlenmesine ve tepenize çıkmasına engel olmaya çalışmaktır. Açık kaynak kodlu program kullanmayı aktivasyonun ilk adımı olarak düşünebilirsiniz.

5 – OpenOffice, MS Office özelliklerinin tamamını barındırır, fazlasını da barındırıyor olabilir, ben fazla özelliğini kullanmıyorum. Ama basit bir misal olarak, MS Office dokümanını OpenOffice'te açıp kendi formatında kaydettiğimde boyutu yarısından daha fazla azalıyor.

6 – Kimseden MS Office programı istemek, netten kopyalarını indirip suç işlemek zorunda değilsiniz.



Haa, şimdi buna screenshot da koyardım ama anlamsız olacak.



OpenOffice, QCaD, Blendergibi programlar Linux ve Mikrozork işletim sistemlerinde çalışmakta, problemsiz olarak kullanılmaktadır. Forum ve destek safalarında aklınıza gelmedik sorunların çözümleri, okuyabileceğinizden daha hızlı yayınlanmaktadır. İsterseniz lisanslı, ücretli bir ürün için bilgi bulmaya çalışın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder